Sykling

Geilo byr på alt fra rolige sykkelturer, heftig downhillsykling og ikke minst Norges vakreste sykkeltur ­- Rallarvegen.

Rallarvegen
Rallarvegen er kåret til Norges flotteste sykkelrute. Veien starter på Haugastøl, og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter langs Flåmsbanen til Flåm. På veien får du oppleve høyfjellsområde fra 1000 m.o.h, opp til 1340 m.o.h og ned til havnivå 2 m.o.h – totalt 81 km lang. Rallarvegen kan sykles fra begynnelsen av juli –  slutten av september.

Haugastøl tilbyr komplette sykkelpakker som inkluderer overnatting, mat, sykkelleie og tobilletter. Les mer turen og Rallarvegen her.

Stisykling
På Geilo finnes mange fine muligheter til sykkelturer i nærområdet. Godt tilrettelagte grusstier uten biltrafikk gir gode og trygge forhold for familier som skal på sykkeltur. De finnes flere fine turer med varierende lengde og vanskelighetsgrad, slik at alle vil finne en sykkeltur som er tilpasset deres fysiske forutsetninger. Se kart for løyper her!

Ustedalsfjorden
Fjorden rundt egner seg ypperlig for sykling med barn. Her finner du fiskeplasser, rasteplasser og badestrand i et idyllisk område. Det er omtrent 10 kilometer rundt Ustedalsfjorden og man passerer blant annet Tuftebrua og Fekjo kulturminnepark. Dette er en sykkeltur som absolutt anbefales for familien.  “Trailguide for Hallingdal”

Downhillpark
Downhillparken i Geilo Sommerpark byr på en spennende sykkelopplevelser for nybegynnere og erfarne syklister, noe for en hver- uansett alder. I Geilo sommerparken kan du boltre deg i bike parken og få god hjelp og sykkelservice i Geilos største sykkelutleie. Bike parken har også et morsomt barneområde med egen heis. I sommerparken kan du også gynge, balanser, svinge, henge og slenge i høydeparken. I tillegg kan små og store leke på aktivitetsområdet med spill, trampoline og enkle og morsomme aktiviteter,  rett ved sommerkafeen.