Kajakk på Finsevann

Kajakk i "arktisk farvann"​

Å padle på Finse må være noe av det nærmeste en kommer å padle i "arktisk farvann" med magisk utsikt over fjell og breer. Kajak på Finsevann foregår i stødige dobbeltkajakker, med fokus på sikkerhet og læring. Guidene på turen vil fortelle dere om den spennende historien til området fra steinalderens fangstkultur, setring og villreinens betydning til bygging av Bergensbanen. Dere vil også få vite mer om Finse som et test og trenings område for polare ekspedisjoner fra fortiden og nåtid. 

Fjordcruice båt

Med båt til nasjonalparken

Med Halnekongen som transport får du tilgang til mange flotte vandreturer inn i nasjonalparken. Båten tilbyr skyss fra Halne Fjellstugu (lokalisert ved rv7), enten du vil på tur alene eller med guide. På den guidede båtturen vil man få høre spennende historier om folk som har holdt til på fjellplatået i nesten 8000 år. Du kommer tett på dyre- og fuglelivet, faunaen og lokalhistorie som omfatter fangsfolk, driftekarer, biskoper, reinsgjetere, jegere og de moderne vandrerne. Med gode historier kan du nyte den vakre utsikten over Hallingskarvet, Hardangerjøkulen og Hardangervidda. 

kano

Lei en kano

Geilo er et fantastisk utgangspunkt for deg som ønsker opplevelser med kajakk og kano. Med over 80 vann i områdene rundt Geilo, ligger forholdene til rette for deg som søker spenning eller en rolig opplevelser. Hos oss kan du leie kanoen "Freya" med plass til 3 personer (går også med to voksne og to små barn) og ta en tur i Ustedalsfjorden. Rundt Ustedalsfjorden ligger kulturminnene på rekke og rad, fra Geilojordet med sine 200-300 år gamle hus, Tuftebrua og gravfelt fra vikingtiden for å nevne noen. Fjorden er også bopel for noen bevere som man kan se spor av langs fjorden!

Lukk meny